Ziek manneke 19-3-2010

19032010_001 Vrijdagmiddag zijn we toch naar het ziekenhuis vertrokken met Quint, hij is veel te moe, slaapt alleen maar en spuugt. Tijdens onderzoek was er aan zijn buik niks te voelen, maar dat was er de vorige keer ook niet. Toen bleek op de 3e dag toch een klont ontlasting in zijn darmen te vinden. Nu is er geen buikoverzicht ( foto) gemaakt dus we weten niet zeker of er echt niks zit. Alles wijst er voor ons zelf wel op, dat Quint van hetzelfde last heeft als in januari, omdat de afgelopen dagen/ weken hetzelfde verliepen.Maar niks is zeker natuurlijk. Ik blijf het vreemd vinden dat Quint al vanaf september sukkelt met zijn ontlasting terwijl hij dat nooit heeft gehad en niet minder mobiel is als een half jaar geleden, zelfs mobieler denk ik. Hij zit veel meer, speelt op de grond en kruipt weer kleine stukjes. Vorig jaar lag hij van februari tot en met juni in het gips en zelfs toen kwam hij van zijn poep af zonder laxeermiddelen etc. Is het dan raar dat ik me dan zorgen maak?? Op aandringen van Ard heeft Quint toch een klysma gekregen en daar kwam 3 keer een klein kadootje voor in zijn luier, grote hoeveelheden kan natuurlijk ook niet want donderdag 600cc voeding/ORS en vrijdag 400 cc vocht/ors en voeding dan heb je ook niet veel meer. Gelukkig plast hij nog wel en dat is een voornaam iets.  Na het klysma zijn we vrij overhaast en dodelijk vermoeid weer naar huis vertrokken, totaal leeg was ik, niet vaak heb ik zo’n gevoel gevoelt als vanmiddag thuis. Even later al telefoon, de dd kinderarts belde nog even om het een en ander netjes door te spreken, keurig, want er was ook bloed geprikt en dat was allemaal goed gelukkig, iets verhoogde ontstekingswaarden maar dat kan overal weg komen, maak ik me niet bezorgd om. Ook nog naar de trombo’s gevraagd omdat dat 2 keer aan de lage kant was in december en januari maar helaas die was niet gelukt, nou ja was ook meer voor mijn eigen nieuwsgierigheid.  Vrijdagavond heeft Quint wederom veel gespuugd, de voedingspomp staat nu op 25cc per uur met verdunde sondevoeding, de nacht doen we met 10 cc per uur omdat we met de kapbeademing niet hoger durven ivm het spugen. Helaas wordt Quint elk uur wakker en begint te kokken of te spugen, raar dat dat elk uur is, overdag niet zo erg maar in de nacht…………….liever niet.

We hopen dat het tij keert zaterdag, maar hebben voor onszelf duidelijk gemaakt dat we tot 12uur in de zaterdagmiddag doorsukkelen en anders opnieuw aan de bel trekken.

7 Reacties op “Ziek manneke 19-3-2010

  1. Vooral je gevoel volgen, Jeannet (en Ard). Dat heeft jullie nog weinig in de steek gelaten volgens mij. Die mensen in het ziekenhuis zijn er voor! Sterkte en beterschap.

  2. Een hele mooie ontroerende foto.

    Weer enorm heftig allemaal. Quint die het niet kan zeggen en jullie die proberen om het voor hem zo comfortabel mogelijk te maken.
    Hoop dat er heel snel een langdurige oplossing komt.

    Liefs

  3. Hoi familie van Quint

    Wat een vreselijk getob weer met jullie mannentje. Hoop dat het nu een beetje opknapt. Wil jullie heel veel sterkte wensen en hoop dat je zelf ook nog aan een beetje rust toekomt

    Hartelijke Groeten Willy Verduyn

  4. Ha lieve ouders van Quint,

    Wat een zorgen……! Wat kan een mens toch een groot pak op zijn schouders te dragen krijgen! We bidden voor jullie mannetje en voor jullie allemaal en hopen dat hij weer gauw in jullie midden mag zijn.
    Hartelijke groeten,

    Gerrie, mama van Marc

  5. Lieve mensen
    Wat een zorgen om jullie manneke…..
    Natuurlijk wil je Quint het liefst gewoon lekker thuis hebben en hem vertroetelen,maar wat is wijsheid……
    Volg je (moeder) gevoel.
    Ik hoop dat er snel een goede oplossing komt voor jullie o zo kwetsbare manneke.
    Heel veel kracht en sterkte……
    Liefs
    Alide
    ps Wat een mooie ontroerende foto!!!

Plaats een reactie