Geen bericht=Goed bericht………..tja 24-6-2011

Zoals de titel het zegt zo was het ook. Het ging goed met Quint en daar is het in dit blog ook om te doen. Heel lang stil geweest hier, doordat het dus met hem goed ging maar ook omdat ik mijn mobiele telefoon had laten vallen en weinig op internet kon.  Verder is het weer de tijd van het jaar dat ik zelf weer in mijn jaarlijkse zomer (lees) sociaal/emotionele dip zit. Dit is nu het 3e jaar dat de maanden mei en juni mij teveel energie kosten omdat het in ons gezin zo anders is als in het "doorsnee" gezin. Dit maakt dat ik moe ben, niet fit en pijnlijke klachten in mijn lijf heb. De weblog had ik nogal wat kuren waardoor ik geen berichten kon plaatsen, waarom? geen idee maar wanneer ik dan al mijn moed vergaart had dan deed ie het niet.Dus zodoende nu pas even een korte update over ons wel en wee.

Vooral wee dus door het peegeebee (PGB), wat een gedoe en onzekerheid. Op de voet heb ik het de laatste tijd via social media en tv gevolgt. Het zijn plannen waarbij ons gezin enorm gekort gaat worden en waar we financieel maar ook emotioneel veel last van kunnen krijgen wanneer het doorgaat zoals de staatssecretaris het wil. Heb een mail met Quints verhaal gestuurt naar de desbetreffende personen die er mee bezig zijn in de 2e kamer. Het wordt heel heftig en zal ook in ons gezin, met een kind met 24uurs zorg een enorme impact hebben. Voor Quint maar ook voor zijn zussen en ons. Met angst en beven volg ik het en het is oneerlijk om te zien en te horen hoe er over ons als moeders die zorgen, gedacht wordt. Had het ook liever anders gezien, een gezond kind, leuke baan en alles jodelahitie!! Werkelijkheid is dat kinderen zoals Quint altijd zorg en toezicht, verpleging en begeleiding nodig hebben. Welke thuiszorgorganisatie kan dat bieden, hoeveel mantelzorgers die er mee om kunnen gaan heb je in je omgeving? Een omgeving waar iedereen zijn eigen werk,gezin en beslommeringen heeft! Moet Quint dan gedwongen naar een instelling? Er moet toch geld binnenkomen om een gezin draaiende te houden, met alle medische kosten, reiskosten en ziekenhuisopnames. Dus zal ik weer buitenshuis moeten gaan werken, lijkt me leuk en zou ik graag willen maar niet met met de gedachte dat Quint de zorg en aandacht niet krijgt die hij behoeft, en wanneer hij naar een arts moet of in het ziekenhuis ligt, wat dan? Mijn baas zal er niet blij mee zijn dat ik 's ochtends afbel omdat meneer weer ziek is. Hoe moet dat dan? Thuis blijven en mantelzorgen?? Dat is van 1 loon lastig te doen met een eigen huis wat ook nog steeds aangepast moet worden en 2 opgroeiende meiden die ook een goed leven verdienen. Dus zo'n pgb loon is niet verkeerd, werk er hard voor, laat er veel voor en sta 24uur per dag klaar voor mijn kind wat er niets aan kan doen dat het zo is geboren en afhankelijk blijft van lieve mensen om hem heen. Het zijn niet alleen de kinderen hoor, denk ook aan hen die met hun pgb zorg inkopen en daarbij dus kunnen studeren en werken, dat is toch voor hen vreselijk dat ze moeten wachten wanneer ze uit bed gehaald worden omdat de thuiszorg meerdere clienten heeft. Eigen regie……………zo ontzettend belangrijk voor je sociale leven maar ook je eigenwaarde. Al met al is het een verschrikkelijk iets dat men over de rug van de zwaksten in de samenleving zo veel geld wil winnen en de sterksten sterker en rijker worden.

Met Quint ging het dus goed de laatste tijd, behalve zijn operatiewond van februari. Die bloed nog steeds en daarvoor al 2 keer naar de dermatoloog geweest en ook contact met de huisarts gehad. Nu is hij weer ziek. Spuugt veel, veel slijm , dus extra vernevelen, koorts, jammerig en zielig. Dat is jammer, vorige 6-2011 007week op de dreamnight at the zoo in Emmen kneep hij nog zo in een slang………brrr, de dierenverzorger vond dat niet zo'n goed plan dus deed de slang snel weg en nu ist weer mis. Jammer, net nu we zaterdag een gezellig feestje hebben van zijn favo tante en zondag de philadelphia kerkdienst in onze kerk hier in Ommen, hoop dat hij snel weer opknapt, dat zal ik dan ook zeker laten weten.

Advertenties

2 Reacties op “Geen bericht=Goed bericht………..tja 24-6-2011

 1. Hallo familie veurink

  Fijn dat je weer wat schrijft ik werd ongerust misschien het manneke weer ziek. Hoop dat hij nu snel weer opknapt.Dat pgb vind ik schandalig dat dat zo moet een instelling kost veel meer geld. Maar er wordt door sommige ook puur misbruik van gemaakt en dan zeg ik laat ze die aanpakken. Maar in jullie geval je zorgt 24 uur per dag zeven dagen in de week voor jullie manneke wat heel zwaar is je moet er gewoon recht op houden. Ik sprak laatst een mevrouw die zat met alle veranderingen van het pgb ook in zak en as had ook een zoon met een handicap die wist ook niet hoe ze het dan moest doen. En zo zijn er vele. Ik wens je heel veel sterkte met alles hoop dat jezelf ook weer een beetje energie krijgt dat alles iets makkelijker gaat, Heb veel bewondering voor je hoe je het doet knap hoor

  Hartelijke groeten willy verduyn

 2. Hey meissie,

  Het is vreselijk wat ze allemaal willen doen met dat PGB. Door misbruik van heel veel anderen moeten de mensen die het echt nodig hebben weer boeten en zo gaat het altijd in Nederland. We duimen dat de minister het licht nog gaat zien dat het zo ook niet kan. Je zit er momenteel maar mooi mee, kan me goed voorstellen dat je er dikke stress van krijgt.

  Hoop dat Quint gauw weer iets opknapt.

  Liefs,
  Geralda

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s