Zomervakantie 2010/9

08-2010 037l De laatste dag van de zomervakantie zijn we geeindigd met een vrolijke Quint. Vanaf zondag heeft hij helaas wel steeds koorts. Toch was hij niet echt ziek de afgelopen dagen en is ook gewoon naar De Elzenhoek geweest, daar ging het goed. De ene dag wat vermoeider dan de andere en ook het probleem van dit jaar….zijn vieze luiers worden daar goed geobserveerd en de berichten zijn net als wat we hier thuis signaleren weer wat zure en vieze groene ontlasting. Minder dus….we weten waar dat toe kan leiden. Sinds zondag is hij ook verkouden, nou ja, hij heeft soms een natte neus, we houden het er op dat daar zijn koorts/verhoging weg komt. 's Ochtends begint het met verhoging en in de loop van de dag klimt de temp naar 39 en 's avonds tegen 0.00uur wanneer hij zijn schone luier krijgt dan zit het weer op 36.? . Raar manneke is het toch ook. Maar met een zetpil zo af en toe en zeker voor de nacht om het wat rustiger te laten slapen, een anderhalve tablet melatonine en een shot frisium maakt hij toch nachten van 12 tot 5/6 uur. Dan is het flink huilen geblazen en valt dan tegen 7en weer in slaap.08-2010 011 

Omdat deze week de meiden naar de Spelweek gingen en Ard vanaf donderdag weer ging werken konden we dan, omdat Quint toch nog sliep, zelf ook nog tot 8.30 blijven liggen, heerlijk! Vanaf volgende week gaat de wekker elke ochtend weer om 7uur en moet ook Quint zijn slaapritme weer een beetje aanpassen. Verder hebben we volgende week een drukke agenda voor Quint en de meiden. Ylva moet ook nog naar de oogarts, Chary heeft ook nog het een en ander en dinsdag krijgen we in Zwolle de uitslag van het 24uurs EEG bij SEIN van afgelopen juli. Erg spannend, zou er wel of niet iets zijn uitgekomen. Toen ik Quint  vanavond om 23.00uur hoorde schokken in de box en toen ik erbij was lag hij erg afwezig te kijken en kreeg ik geen contact met hem. 08-2010 02108-2010 005 Je zou toch verwachten dat er iets speelt in zijn hoofd.

Zoals gezegd deze week de spelweek, de meiden hebben samen met leiding en vriendjes een prachtige hut gemaakt en geverfd. Woensdagavond de traditionele verkoop op het kleedje en een gezellig samen zijn. Quint mocht ook mee natuurlijk en hij vond het prima om er bij te zitten, de dames hebben een paar leuke spullen verkocht en konden zo hun spaarpot spekken. 

Aan het eind vanmiddag nadat alle hutten in de fik waren gestoken en de brandweer de Ommer jeugd ( waaronder Chary en Ylva in bikini) nat hadden gespoten kreeg Quint zijn eerste aanrijding. Nou ja, ik bestuurde de rolstoel en Quint zat natuurlijk prinsheerlijk, Wilde snel naar de auto om dat Quint zo moe was en liep dus flink door.  Een klein mannetje van Quints leeftijd liep met zijn hoofd naar beneden erg hard richting de skatebaan en zag ons niet. Ik probeerde nog te ontwijken omdat ik ( oke,ik was bang dat Quint een flinke klap zou maken) zag dat dit fout ging en hij vol op de zijkant zou rennen, maar ik stuurde naar links en het manneke rende dus tegen het voetenplankje van Quints rolstoel aan. Arm jochie, zere knieen en geschrokken en arme Quint die zijn handen voor zijn mond deed van spanning. Ik ben er dus nu ook achter dat je ook met een rolstoel ongelukken kunt maken.

Verder was deze spelweek ook weer lekker om allerlei mensen te spreken, dat vind ik zo heerlijk, lekker even kletsen over van alles en nog wat, dat mis ik soms best wel. Werd geraakt doordat mensen na het steeds ziek zijn ook vragen ( en dat mag ook hoor!!!!) naar Quints prognose, maar ook naar zijn kwetsbaarheid die uitstraalt ( Moet zeggen dat ik dat zelf helemaal niet meer zie dat hij zo kwetsbaar is). Die is nog steeds onbekend, maar wel merken we de laatste maanden dat Quint soms misschien ook wel een kind van de dag is, ook al willen we daar niet aan. Een paar uur na zijn geboorte heb ik ook gezegd en vele malen herhaald, ook al is hij er 3 dagen, 3 maanden of 3 jaar, we gaan van hem genieten. En dat doen we nu al 4 jaar, 8 maanden en 6 dagen.  Zoals Ylva aan haar juf tijdens Quints opname in juni vroeg ( weten we van de juf en niet van Ylva) of juf wel naar Quints begrafenis komt……….dat deed me heel erg veel, dat kleine poppetje van 7, wat gaat er door haar hoofd. Ook op zo'n dag als vandaag merk ik de blikken op van de mensen die kijken naar dat mannetje wat ik voortduw in zijn wagentje, en dat maakt me trots, tis zo'n heerlijke knuffelbeer.Maarre heb wel mijn mega zonnebril op hoor, want de tranen schieten wel zo nu en dan in mijn ogen. Ook al had hij deze week, wanneer hij gezond zou zijn, ook vast en zeker mee had gedaan aan het hutten bouwen, wil hem niet ruilen voor een gezond kind want dit bijzondere kind, is echt ons kind en heerlijke broer van zijn zussen.

Advertenties

7 Reacties op “Zomervakantie 2010/9

 1. Laat iedereen maar kijken naar jullie super zoon en broertje,jullie zijn super kanjers.
  Fijn dat je weer lekker even hebt kunnen kletsen.
  Ik zit met kippevel weer te lezen,ik vind jullie super.
  Wat een mooie foto van Quint in zijn stoel.
  Ik denk aan jullie.

  Veel liefs Miranda

 2. Een mooie afsluiter van deze zomervakantie voor jullie. En de foto waar Quint even door zijn zus wordt geknuffeld zegt voor mij alles. Mensen zullen altijd kijken naar een kind in een rolstoel, laat ze dan ook maar meteen zien dat onze kinderen zich gekoesterd mogen weten in liefde.

  Groetjes en liefs,
  Monique

 3. Echt even lekker een stukje ontspanning voor zover het kon. Super einde van de vakantie of niet? Nu staan mensen al klaar met hun oordeel terwijl ze niets weten over wat jullie doorstaan met je knuffeltje Quint, dus laat ze maar. En op de momenten dat Quint lacht zien we allemaal hoe sterk jullie zijn.

  Dikke knuffel voor jullie allemaal!!

 4. Dus een leuke laatste vakantie week gehad, leuk om de foto’s te zien!
  Kan me wel voorstellen dat zo’n opmerking van Ylva je raakt, ze krijgen heel wat voor de kiezen wat een een ander kind niet krijgt. Maar je blog en foto’s straalt veel liefde uit, en tuurlijk wil je niet zonder Quint, en die blikken van anderen, laat ze maar kijken, jullie zijn kanjers van een stel ouders en zussen van een hele bijzondere maar zeker zo lieve Quint.
  Mensen die zo kijken zijn mensen die verder niks gewend zijn en niet weten hoe ze er mee om moeten gaan helaas.
  Hoop dat er dinsdag een duidelijke uitslag komt waar je wat aan hebt en mee kan.
  Geniet van je gezin!
  Liefs Nienke

 5. Hoi!

  fijn dat jullie deze week zo konden doormaken, hoewel er genoeg over blijft om je zorgen over te maken! Ook fijn om te lezen dat je jezelf toch weer bij elkaar hebt kunnen pakken na de ellende van de afgelopen weken, Top! Vanaf maandag weer in het gewone ritme! Succes, hier ook zo. Groetjes!

 6. wat goed van jullie dat jullie toch weer zo herlijk kunnen genieten van het manneke het is toch zo’n stoer jochie . Laat de mensen maar kijken en denken wat ze willen jullie mogen trots op elkaar zijn laat een ander maar in jullie schoenen staan dan piepen ze wel anders.
  Veel sterkte de komende tijd en hij is een sterk jochie dus ik hoop dat jullie nog een poos van hem kunnen genieten .
  dikke knuffel aan jullie allemaal.
  en nog bedankt voor die lieve woorden tijdens de moeilijke tijd die ik heb gehad tijdens de ziekte en het overlijden van mijn vader kus marielle

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s