Is het een dip??? 30-5-09

Honderden lezers klikken elke dag deze weblog aan in de hoop weer een bericht te lezen en wederom zijn ze teleurgesteld of misschien ook wel niet, omdat er weer niks staat. Geen bericht is eigenlijk altijd wel goed bericht toch? Goed bericht kan ik wel schrijven want met Quint gaat het goed, de kuur heeft zijn werk gedaan en hij heeft heerlijke dagen doorgebracht in De Glind als televisie ster want er waren daar opnames voor een tv-programma wat op tv Gelderland uitgezonden zal worden over een week of 2 op zondagavond. Wanneer ik dat precies weet, laat ik het hier horen zodat de mensen die die tv-zender ontvangen kunnen kijken naar het wel en wee in het kinderhospice en ons Quintje. Helaas hebben wij hier tvOost dus zullen we kijken op internet of misschien later op dvd. Naast tv-ster is Quint ook de ster van het glossy magazine KEK MAMA, deze maand al staat hij er in, euh samen met mij……….Quint staat er heerlijk zoals Quint op, ik sta er iets onherkenbaarder in nl. wat bleker en vermoeider haha. Het is een mooie foto maar niet helemaal zoals ik ben, het artikel wat er bij staat geeft goed weer hoe het is maar er staat iets bij van dat we ons zelf wegcijferen en dat zien we toch niet helemaal zo, alhoewel…als ik denk aan mijn autodromen van vorige week woensdag en afgelopen zondag ….misschien ook wel. Sociaal gezien hebben we natuurlijk niet meer zoveel buiten de deur en als je zelf nergens heen gaat dan komt er geen kip bij jouw natuurlijk, aan de andere kant is ons leven wel totaal anders als het gemiddelde huishouden, maar goed dat ziet niet iedereen.
Als het lukt zal ik het artikel gescand hier nog plaatsen zodat jullie kunnen zien waar ik het over heb, maar moet zeggen heb al hele leuke reacties gekregen van bekenden en onbekende mensen die mij samen met Quint gespot hadden in het tijdschrift.
Zoals gezegd net, gaat het met Quint goed, hij is gezellig en lief maar krijst en huilt bij tijd en wijle ook wel heel erg veel. Excuses voor de buren wanneer we de deuren open hebben staan en er net lijkt of er een puppy bij ons in huis ligt te krijsen, het is Quint die of een epilepsieaanval heeft, of darmkrampen of gewoon gefrustreerd is omdat hij zijn draai niet kan vinden.

Deze week verder hadden de meisjes hun schoolreisje wat natuurlijk super leuk was, met de bus naar de Spelerij in Dieren, lekker smeren met water en zand, helaas kwamen ze wel heel erg nat thuis, waardoor Ylva nu een zeer oor heeft maar goed dat kan de pret niet deren ze hadden het super. Ook hebben we het vorige week zaterdag heel erg leuk gehad in Batavia stad waar ik ter ere van mijn moeders verjaardag naar toe ging met de meisjes , oma en tante, gezellig en leuk!052009_068

En toch ondanks al het leuks wat er was bleef ik met mijn ziel onder de arm lopen door mijn dromen in de auto die ik had terwijl we naar Barneveld reden. Namelijk al die caravans, die net zoals nu met Pinksteren vorige week rondom Hemelvaartsdag ook vertrokken naar campings met hun kids in de auto, de sleurhut er achter en de badpakken in de koffer. 4 jaar geleden hadden wij ook die droom, we zouden als de baby (Quint) er was ook een caravan gaan kopen en op vakantie gaan., In de zomer nar Italie en dan met dit soort dagen heerlijk ergens in de buurt de caravan neer zetten en genieten van ons gezin. Die droom spatte in 2006 uiteen. We kochten geen caravan, we gingen niet op vakantie, nee we zaten 3 maanden in het UMCG terwijl iedereen om ons heen wel zo heerlijk die vakantie pakte. Wij zijn tegenwoordig blij met een Landal green huisje, we gaan een week zonder Quint op vakantie en laten hem dan nog een paar dagen bij ons komen om toch het gezinsgevoel te hebben. Geen camping in Italie, geen trekhaak nodig, geen lopend jochie aan de hand van zijn 2 zussen op het strand. Geen, Geen…ach het lijkt of hier een heel erg jaloerse moeder haar frustraties zit weg te typen maar voel je niet aangesproken want het is gewoon een gevoel wat op niemand in het bijzonder betrekking heeft, ik probeer gewoon duidelijk te maken dat het best leuk is om op vakantie te gaan ( ik zal je zeggen kijk er enorm naar uit!!!) maar dat "gewoon" met je hele gezin op vakantie gaan naar een camping zonder zorgen maar heerlijk genietend en lezend etc dat is echt een luxe die wij in deze situatie niet kennen!  Tja, dat is even wat er deze week in mijn hoofd steeds speelde, gewoon gewoon zijn, tis niet gewoon, het is ongewoon, maar we zijn niet de enige, er zitten een boel mensen in deze ongewone situatie, maar juist dat gewone zo af en toe dat mis ik. Dat kan alleen als Quint er niet is. Als hij logeert bv, dan lijkt het "gewoon" maar is het zeker niet, want hoe gewoon is het dat je je kind voor een paar dagen weg brengt , aan "vreemden" toevertrouwd terwijl je zelf dan "gewoon" kunt doen??? Ik zit er toch wel erg mee merk ik, dat gewoon bij ons niet "gewoon" is, tandenpoetsen lukt niet, eten idem, 052009_123om over lopen maar niet te spreken, ja praten, het zijn geluiden wat Quint maakt, s’avonds wakker tot over de klok van 12 en in de ochtend voor 6en opnieuw, ach ik kan zo nog wel even doorgaan maar uiteindelijk is Quint, QUINT, ons bijzondere kind wat ons heel gelukkig maakt, maar soms…………tja dan heb je die dromen die misschien ooit uit komen, maar wel graag samen met Quint!

Is het een dip?? of toch gewoon even zat van alles dat niet "gewoon" is???

Na de Pinksteren tellen we af naar de dag zonder gips, het wordt dan weer een beetje gewoner, nou ja makkelijker!

Advertenties

6 Reacties op “Is het een dip??? 30-5-09

 1. Hoi,

  Wat leuk dat het uitgezonden word, maar dit kunnen we toch wel volgen via internet?
  Kan me die “dipjes”van je hxc3xa9xc3xa9l goed begrijpen hoor in deze periode. Voordat je eindelijk eens de deur achter je dicht hebt getrokken ben je al moe!!!
  Heel veel sterkte, we denken aan jullie.

  Liefs xxx

 2. Hoi, ik lees dit en denk: och het is zo herkenbaar en dan kunnen wij wel gewoon met Carmen op vakantie. Maar het aldoor verder dan normaal nadenken… dat herken ik wel en ja ook dat ben ik zoo zat. Een ander reserveert gewoon een plekje op de camping wat ze zelf leuk vinden. Wij denken dan direct: kan Carmen enigzins overweg met de speelmogelijkheden op het veldje of word het 1 en al frustratie. Kan carmen wel geworden in het zwembad. Kunnen we haar er fatsoenlijk douchen. Het liefts dicht bij de douches kan ze er misschien zelf heenlopen, bla bla bla. Maar ja we ontkomen er niet aan. Kan dus ook niet zeggen zoals iedereen zegt. Komt wel goed joh. Ik kan alleen maar zeggen: Het is zo herkenbaar dus niet gek!

  Groetjes Renate

 3. Jullie zijn UNIEK!!!!
  Enig in zijn soort en ons zeer geliefd.
  Ik koop de KEK wel.

  Heel veel lieve groetjes voor jullie van ons allemaal

 4. Wat een verhaal zeg en ik kan het me voorstellen dat het soms ook heel moeilijk is om niet gewoon een gewoon gezinnetje te zijn. En ook al ben je nog zo dol op Quint, tuurlijk mag je af en toe best even gefrustreerd zijn dat jullie geen gewoon gezinnetje zijn. Voor ons is het zo normaal dat we gewoon in de auto stappen en naar weet-ik-wat rijden, maar bij jullie moet er eerst een hele planning aan vooraf gaan en dan nog is het de vraag of het wel kan met jullie gezin.
  Wij hebben zo’n digitale ontvanger en volgens mij kunnen wij daar ook TV Gelderland op ontvangen, ben dus erg benieuwd wanneer Quint op tv komt.
  Geniet van het mooie weer en nog een weekje dan is jullie kereltje weer een beetje mobieler zonder gips.

 5. Hoi,

  Wat je schrijft is zooo herkenbaar!!!!! Wij zouden dan eventueel nog wel met Mika naar een camping kunnen maar je blijft tegen dingen aanlopen waardoor je weer keihard met je neus op de feiten wordt gedrukt. Is toch ook goed om af en toe te “spuien”.
  Respect hoor!!

  Groetjes,
  Anke

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s